lørdag den 22. juni 2013

Lydkasse/eyepad. Samtidskunst-kunstarter og udtryksformer

Her skulle vi lærer at lave en lydkasse ud af forskellige materialer. Vi havde en mand ude og fortælle om lydkasser, og hvad man kunne bruge den til. Efter det skulle vi selv lave en. Vi fik en træplade og en flad mikrofon, som skulle limes fast på pladen. Derefter valgte vi selv forskellige ting til at lime/bore/hamre fast. I det vi havde en mikrofon klisteret på, kunne vi få en masse lyde ud af ting som normalt ikke ville kunne høres specielt højt eller slet ikke. Efterfølgende fik vi udleveret et billede og noget tekst fra flere digte, som vi kunne bruge som inspiration til et stykke musik vi skulle lave med lydkasserne i grupper. Vi skulle fremfører det vi havde lavet for de andre grupper. 
Det var svært at komme i gang og vi syntes alle at det var helt gak. Men som tiden skred frem og vi fik prøvet vores lydkasser af sammen, gled det hele ligesom bare. 
Vi valgt at sidde bag en skærm og spille på vores lydkasse samtidig med at en i gruppen og en fra publikum skulle male til musikken. Musikstykket varede ganske kort. Jeg har aldrig grinet så meget i VNT som de dage hvir vi øvede og spillede.






Fotobearbejdning, ægtempera og spejlbillede.

Æg tempera maleri: æggeblommer og temperafarve blandes sammen. Man kan blande det sammen til en tyk pasta eller til en Lind væske. Det tørre hurtigt, men kan opfriskes med lidt vand. Farverne er meget stærke og forbliver sådan. Vi skulle her tage en blyant i hver hånd og male kruseduller på et stykke papir. Her finder man ud af hvir svært det er at bruge begge hænder samme tid.
Bagefter blandede vi de farver vi skulle bruge og begyndte at male. Til sidst valgte jeg at tegne det hele op med en sort tusch, så farverne fremstårs tydligere.



Her har vi tegnet et selvpotræt på et spejl og trykt det over på et stykke papir. Derefter skulle vi male videre på spejlet og igen trykke det på et stykke papir. Her skulle de nye farver gerne være tydligere end de første farver vi trykte med.

Her fik vi taget et billede af os selv og fik et fotokopi. Vi skulle derefter arbejde videre på billedet med fedtfarver. Man bestemt selv, hvordan kopien skulle se ud, når man var færdig? Jeg synes, at man stadig skulle kunne se det var mig på billedet, så jeg valgte at male omridsene af rynker, folder mm i sort og resten i stærke farver.




Monotryk, skabelontryk, kartoffeltryk og højtryk med naturgenstande

 23/5-13 Monotryk- kartoffeltryk, spejltryk, skabelontryk og højtryk

Her skulle vi lave en skabelon og skære ud og derefter ligge skabelonen på et stykke papir og male trykket over på papiret. At lave et grafisk tryk/Monotryk handler om at kopiere noget over på noget andet. Vi lavede forskellige tryk med skabeloner, kartoffeltryk, spejltryk og plakattryk.  Denne aktivitet kan anvendes af alle målgrupper og kan avanceres og tilpasses til den enkelte målgruppe. Her er brugt ecolinefarver, akrylfarver og farver fra blandet andet grøntsager. Her bruger du sanser ved at røre ved forskellige marterialer og arbejde med hænderne.








Her set vi spejlbilled-trykket. Jeg malede først på et spejl og trykte det over på et stykke papir.
Her har jeg efter det første tryk blandet farverne sammen på spejlet og igen trykt det over på et papir.
Her har jeg lagt noget rødbede mellem to stykker papir og kørt det gennem en rullepresser.

Her er brugt et rødkålsblad med ecolinefarve.

Flora og fauna- forstørrelse og tegning

22/5-13 Flora og Fauna- forstørrelse og tegning
 
Vi har været ude i naturen og finde ting, som vi skulle se i et mikroskop og tegne efter. Her er fokus mere på fx bladets struktur, fordi man kommer helt tæt på, og kan se bladet i detaljer, man ikke kan se med det blotte øje.
 
Refleksion
 
Denne hjerneaktivitet handler især om at få gang i begge hjernehalvdele- hhv. den kreative (højre) og den analytiske (venstre) og samarbejdet mellem disse. Dette ses ved en koordination/analyse af hvad ser jeg i mikroskopet eller på planten, hvor langt, hvor stort, hvad gør indtryk på mig, hvad synes jeg er forundrende og flot? Og hvordan får jeg dette ned på papiret? det er her at analysen af objektet bliver tydelige og skabelsesprocessen for alvor går i gang. Det er processen mellem hvad jeg ser og had jeg oplever. derudover undersøges flora og faunaen på en naturvidenskabelige verden (biologien). Der er diskussioner om hvorvidt tegning burde være en del af VNT pga. den stigende grad af digitalisering i institutionerne og verden generelt.
 




 
 

tirsdag den 28. maj 2013

Forskellige tegnemåder


Man starter med at finde noget man gerne vil tegne. I mit tilfælde Budda. Så laver man en kopi af figuren og tegner den op i kvadratet med en lineal og blyant. Man tager så et tomt stykke papir og tegner tilsvarende kvardrater på denne. Man skal derefter tegn figuren over på det tomme papir, ved kun at tegne en kvardrater af gange. Her holder man fokus på kun et område af gangen.


Her har jeg fundet et svært billede at tegne. Billedet skal man vende på hovedet og derefter begynde at tegne på et tomt stykke papir. Her holder man fokus på de enkle ting i tegningen og ikke hele billedet på en gang. Det var faktisk ikke så svært da man først kom i gang.


Her sidder vi en lille gruppe piger og skal tegne hinanden. Vi får 1 min hver og skal ikke fokusere på detaljerne, men mere omridset. Dette er de sidste tegninger vi laver og her kan man se at det er blevet mere detaljeret efter vi har fået en fornemmelse for tid og også for hvor hurtigt man opfanger og kan tegne omridset af en person.


Her er de første tegninger vi tegnede af omridset.


Her skulle vi først tegne omridset af vore hånd og bagefter tegne mere detaljeret.


Her laver vi en blindtegning af vores hånd. Efterfølgende får vi at vide hvad de forskellige fingre betyder.


Her skulle vi rive en side ud af et magasin og tegne med fedtfarve ovenpå, for at lave et nyt udtryk.